رفتن به بالا
  • دوشنبه - 3 مهر 1402 - 15:36
  • کد خبر : ۱۶۷۰۹
  • چاپ خبر : زنان در ورزش چه نقشی ایفا می کنند و چگونه به جایگاه امروز رسیده اند؟

زنان در ورزش چه نقشی ایفا می کنند و چگونه به جایگاه امروز رسیده اند؟

به گزارش یاریزان؛ حسین جمشیدی اظهار داشت: بر هیچ‌ کس پوشیده نیست که از زمان حضور دکتر نصیرزاده در راس فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام تلاش فدراسیون در راستای گسترش فعالیت بانوان بوده و برگزاری مسابقات کشوری در رشته مچ اندازی برای چهارمین بار و در رشته های فیتنس چلنج و پاورلیفتینگ برای نخستین بار گواهی محکمی برای صحت این ادعاست. وی افزود: تربیت داورانی در رشته های مچ اندازی، فیتنس چلنج و پاورلیفتینگ بانوان و دو اعزام بین المللی بانوان به رقابت های مچ اندازی قهرمانی آسیا نشان می دهد که بخش بانوان برای فدراسیون بدنسازی از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. مدیر روابط عمومی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام تصریح کرد: در مصاحبه اخیر رییس فدراسیون بدنسازی نیز دقیقا به تمام این مسائل اشاره شده و فقط دکتر نصیرزاده به این موضوع اشاره کرده که رشته پرورش اندام برای بانوان در ایران ممنوع است. البته با توجه به نوع پوشش زنان در این رشته در رقابت های خارجی هیچ فعالیتی تاکنون در این رشته انجام نشده و از این پس نیز انجام نخواهد شد. متاسفانه برخی افراد با تحریف صحبت های رییس فدراسیون کلمه «بدنسازی» را جایگزین کلمه «پرورش اندام» کردند که کاملا دو معنای متفاوت دارند. جمشیدی در ادامه گفت: فدراسیون از همین طریق به صراحت اعلام می کند بدنسازی برای بانوان به هیچ عنوان ممنوع نیست و هم اکنون هزاران باشگاه در سراسر کشور در این بخش فعالیت می کنند و میلیون ها نفر از بانوان کشور نیز مشغول فعالیت در رشته بدنسازی در باشگاهها هستند. همچنین فدراسیون همواره با تربیت مربیان با دانش و برگزاری کلاس های آموزشی سعی در بالا بردن سطح آگاهی مربیان و ورزشکاران در بخش بانوان و آقایان داشته و دارد.

نقش زنان در ورزش در طول سالیان به طور قابل توجهی تغییرو تکامل یافته است.

Yarizan telegram Channel آدرس کانال تلگرام پایگاه خبری ورزشی یاریزان

Yarizan page Instagram آدرس پیج اینستاگرام پایگاه خبری ورزشی یاریزان

 

نقش زنان در ورزش در طول سالیان به طور قابل توجهی تغییرو تکامل یافته است.

زنان برای شرکت در فعالیت های مختلف ورزشی با چالش ها و محدودیت های متعددی مواجه بودند. با این حال، به مرور زمان، مشارکت زنان در ورزش به رسمیت شناخته شده و مقبولیت بیشتری یافت.

 

------------------------------------

از لحاظ تاریخی، مشارکت زنان در ورزش به دلیل باورهای اجتماعی پیرامون نقش‌های جنسیتی محدود بود. ورزش حوزه مردانه در نظر گرفته می شد و زنان نقشی در انجام فعالیت های بدنی نداشتند. از اواخر قرن ۱۹ بود که ورزش های سازمان یافته زنان شروع به ظهور کرد و هنجارهای اجتماعی را به چالش کشید.

از اوایل قرن بیستم، ورزش زنان به لطف عوامل مختلفی مانند جنبش حق رای، جنبش زنان و تصویب برابری حق زن و مرد ورزش زنان مورد توجه بیشتری قرار گرفت. تبعیض جنسیتی در برنامه های آموزشی ممنوع و فرصت های زیادی برای زنان در ورزش بوجود آمد که منجر به افزایش قابل توجه زنان و مشارکت آنان می شود.

امروزه زنان در طیف گسترده ای از ورزش ها در سطوح آماتور و حرفه ای شرکت می کنند. آنهادر کلیه رشته های ورزشی در مسابقاتی مانند فوتبال، بسکتبال، والیبال، تنیس، گلف، ژیمناستیک، شنا و بسیاری دیگر رقابت می کنند. دستاوردهای ورزشکاران زن توجه و تحسین روزافزون جهانی را به به دنبال داسته و نسل های جوان دختران را برای پیگیری ورزش ترغیب کرده است.

https://instagram.com/80_shopbrand?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

با این حال، با وجود پیشرفت قابل توجهزنان در رشته‌های مختلف ورزشی، چالش ها و نابرابری ها بین ورزشکاران مرد و زن همچنان پابرجاست. زنان اغلب در مقایسه با همتایان مرد خود با حقوق، جوایز، پوشش رسانه‌ای و فرصت‌های حمایت نابرابر روبرو هستند. مزید به این، فقدان نقش های نمایندگی و رهبری برای زنان در سازمان ها و مدیریت ورزشی وجود دارد.

تلاش هایی برای رفع این نابرابری ها و ترویج برابری جنسیتی برای رفتار منصفانه در ورزش و ایجاد فرصت های برابرانجام می شود. سازمان‌ها، مدافعان فعالیت‌هایی جهت ایجاد فرصت ها ی مناسب وبرابر برای ورزشکاران زن همچنان رفتار منصفانه، و به رسمیت شناختن ورزشکاران زن تلاش می‌کنند. ابتکاراتی مانند بنیاد ورزش زنان، کمیته های ورزش زنان، و کمپین های زنان و ورزش تلاش می کنند تا شاید ورزشی عادلانه برای زنان در کنار مردان ایجاد کنند.

در نتیجه، نقش زنان در ورزش از حذف و دلسرد شدن به شرکت فعال و دستیابی به موفقیت‌های چشمگیر تبدیل شده است. با این حال، هنوز پیشرفت هایی برای تضمین فرصت های برابر و به رسمیت شناختن ورزشکاران زن در تمام جنبه های ورزش وجود دارد. کمبود امکانات و فضاهای مناسب، بزرگترین معضلی و مانع ورزش بانوان می‌باشد. باتوجه به حضور و موفقیت بانوان در رشته‌های ورزشی چشمگیر بوده و در کنار این همه قهرمانی و مدال آوری، نبود امکانات، سالن‌های ورزشی و فضاهای مناسب تمرینی برای بانوان، در بسیاری از مواقع باعث دلسردی ورزشکاران و قهرمانان شده و حتی باعث دوری آنان از عرصه ورزش شده است.

 

بازگشت به صفحه اصلی علم ورزش | عزت کازرونی نژاد


اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه


کد اعلام وصول الکترونیکی