رفتن به بالا
  • دوشنبه - 13 تیر 1401 - 15:51
  • کد خبر : ۱۲۵۲۷
  • چاپ خبر : نیکوتین هماهنند هروئین و کوکائین عملکرد مغز را تغییر می دهد

نیکوتین هماهنند هروئین و کوکائین عملکرد مغز را تغییر می دهد

نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژن‌دار و یک زهر اثرگذار بر سامانه عصبی است که در بسیاری از حشره‌کشها به کار می‌رود. نیکوتین در اندازه‌های کمتر، یک ماده انگیزنده (محرک زیستی) اعتیادآور و عامل بسیاری از ویژگی‌های روانی دود تنباکو است. هر سیگاری که کشیده می شود به سیستم تنفسی لطمه می زند؛ مطالعات نشان داده است که سموم دود سیگار از لحظه ای که وارد دهان می شود به بدن صدمه می زند؛ این سموم به بافت های داخلی نیز صدمه می زند؛ مژک هایی که در راه های تنفسی هستند و وظیفه انتقال مخاط به بیرون از دستگاه تنفسی را دارند صدمه دیده و نابود می شوند، بنابراین بیشتر سرفه می کنیم زیرا بدن مخاط بیشتری تولید می کند و مژک ها نیز نمی توانند ریه ها را تمیز کنند، بنابراین مخاط با سرفه از بدن خارج می شود. چگونه اعتیاد به سیگار شکل می گیرد؟ نیکوتین به شدت اعتیاد آور است؛ این اعتیاد باعث می شود که حتی فرد سیگاری نتواند آن را ترک کند؛ این ترک اعتیاد برای برخی سخت تر است؛ نیکوتین همانند هروئین و کوکائین عملکرد مغز را به نحوی تغییر می دهد که باعث شود تمایل بیشتر و بیشتری به آن پیدا شود؛ سیگار کشیدن می تواند هم به صورت جسمی و هم مغزی ایجاد اعتیاد کند. خطرات سیگار و دستگاه تنفس عفونت ریوی و مشکلات تنفسی نیز در سیگاری ها شایع است؛ برای بیماران مبتلا به آسم، حتی سیگار کشیدن فرد دیگری در مجاورت او می تواند به حمله شدید آسم منجر شود؛ افراد غیر سیگاری در معرض دود سیگار نیز از دود سیگار صدمه خواهند دید؛ در نتیجه لازم است تا سایر افراد از دود سیگار مصون بمانند، بنابراین افراد به هیچ وجه در فضای بسته مانند داخل خودرو از سیگار استفاده نکنند؛ مقادیر کم دود سیگار نیز بی ضرر نیست، مراکز نگهداری کودکان مانند مهد کودک ها و مدارس باید از دود سیگار دور باشند؛ از فضاهای عمومی مانند رستوران ها و کافی شاپ هایی که کشیدن سیگار در آنها ممنوع است، استفاده کنید؛ نشستن در قسمت غیر سیگاری ها کافی نیست.

نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژن‌دار و یک زهر اثرگذار بر سامانه عصبی است که در بسیاری از حشره‌کشها به کار می‌رود. نیکوتین در اندازه‌های کمتر، یک ماده انگیزنده (محرک زیستی) اعتیادآور و عامل بسیاری از ویژگی‌های روانی دود تنباکو است.

Yarizan telegram Channel آدرس کانال تلگرام پایگاه خبری ورزشی یاریزان

Yarizan page Instagram آدرس پیج اینستاگرام پایگاه خبری ورزشی یاریزان

 

نیکوتین یک ترکیب آلی نیتروژن‌دار و یک زهر اثرگذار بر سامانه عصبی است که در بسیاری از حشره‌کشها به کار می‌رود. نیکوتین در اندازه‌های کمتر، یک ماده انگیزنده (محرک زیستی) اعتیادآور و عامل بسیاری از ویژگی‌های روانی دود تنباکو است.

هر سیگاری که کشیده می شود به سیستم تنفسی لطمه می زند؛ مطالعات نشان داده است که سموم دود سیگار از لحظه ای که وارد دهان می شود به بدن صدمه می زند؛ این سموم به بافت های داخلی نیز صدمه می زند؛ مژک هایی که در راه های تنفسی هستند و وظیفه انتقال مخاط به بیرون از دستگاه تنفسی را دارند صدمه دیده و نابود می شوند، بنابراین بیشتر سرفه می کنیم زیرا بدن مخاط بیشتری تولید می کند و مژک ها نیز نمی توانند ریه ها را تمیز کنند، بنابراین مخاط با سرفه از بدن خارج می شود.

 

------------------------------------

 

چگونه اعتیاد به سیگار شکل می گیرد؟

نیکوتین به شدت اعتیاد آور است؛ این اعتیاد باعث می شود که حتی فرد سیگاری نتواند آن را ترک کند؛ این ترک اعتیاد برای برخی سخت تر است؛ نیکوتین همانند هروئین و کوکائین عملکرد مغز را به نحوی تغییر می دهد که باعث شود تمایل بیشتر و بیشتری به آن پیدا شود؛ سیگار کشیدن می تواند هم به صورت جسمی و هم مغزی ایجاد اعتیاد کند.

https://instagram.com/80_shopbrand?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

 

خطرات سیگار و دستگاه تنفس

عفونت ریوی و مشکلات تنفسی نیز در سیگاری ها شایع است؛ برای بیماران مبتلا به آسم، حتی سیگار کشیدن فرد دیگری در مجاورت او می تواند به حمله شدید آسم منجر شود؛ افراد غیر سیگاری در معرض دود سیگار نیز از دود سیگار صدمه خواهند دید؛ در نتیجه لازم است تا سایر افراد از دود سیگار مصون بمانند، بنابراین افراد به هیچ وجه در فضای بسته مانند داخل خودرو از سیگار استفاده نکنند؛ مقادیر کم دود سیگار نیز بی ضرر نیست، مراکز نگهداری کودکان مانند مهد کودک ها و مدارس باید از دود سیگار دور باشند؛ از فضاهای عمومی مانند رستوران ها و کافی شاپ هایی که کشیدن سیگار در آنها ممنوع است، استفاده کنید؛ نشستن در قسمت غیر سیگاری ها کافی نیست.

 

تومور سرطانی در ریه

سیگار کشیدن می تواند در هر جای بدن ایجاد سرطان کند؛ ۱۰ سال پس از ترک سیگار، خطر فوت بر اثر سرطان به نصف کاهش می یابد و ترک آن در هر سنی مفید است؛ پس از پنج سال از ترک سیگار احتمال ابتلا به سرطان دهان، گلو، نای و مثانه به نصف کاهش می یابد؛ پس از ترک سیگار، سرفه و خِس خِس کمتری می کنیم و پس از چند ماه راحت تر نفس می کشیم.

 

بازگشت به صفحه علم ورزش یاریزان | نیکوتین هماهنند هروئین و کوکائین عملکرد مغز را تغییر می دهد

دکتر عباس کیاسی | فوق تخصص ریه


اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه


کد اعلام وصول الکترونیکی