رفتن به بالا
  • یکشنبه - 6 خرداد 1403 - 08:35
  • کد خبر : ۱۷۹۰۲
  • چاپ خبر : اهمیت مصرف تخم مرغ برای افراد ورزشکار و غیر ورزشکار

اهمیت مصرف تخم مرغ برای افراد ورزشکار و غیر ورزشکار

امروزه مصرف تخم‌مرغ به عنوان یکی از بهترین و کم هزینه‌ترین مواد غذایی برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود و از اهمیت بالایی برخوردار است.

تخم‌ مرغ منبع خوبی جهت دریافت اسیدهای آمینه ‌ضروری، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن است. پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ با کیفیت‌ترین نوع پروتئین می‌باشد که به عنوان پروتئین استاندارد هم شناخته شده است. زرده تخم‌مرغ نیز حاوی پروتئین است و مصرف آن کلسترول خوب (HDL) را افزایش و میزان کلسترول بد(LDL) را کاهش می‌دهد و از این طریق به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی کمک می کند. همچنین زرده تخم‌مرغ حاوی یک ماده مغذی به نام کولین است که یکی از اجزا غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین(میانجی عصبی) به کار می‌رود. تخم مرغ به واسطه قدرت سیرکنندگی، به کاهش چربی و وزن بدن کمک می‌کند. دو آنتی‌اکسیدان موجود در تخم‌مرغ به نام‌های لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشم‌ها دارند.

مشخص شده است که پروتئین تخم‌مرغ می تواند به افزایش قد در کودکان کمک کند و از بیماری کواشیورکور محافظت می کند. پروتئین تخم مرغ برای سلامت عضلات اسکلتی و محافظت در برابر سارکوپنی (از دست رفتن و زوال توده ماهیچه) مهم است. تخم‌مرغ به سبب تامین ۲۲درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم در بهبود سیستم ایمنی موثر است و هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. تخم‌مرغ حاوی ویتامین های گروه ب(B۲, B۵, B۱۲,) می باشد. گروه ویتامین‌های ب به سلامت پوست، مو، چشم‌ها و کبد کمک می کنند. تخم مرغ یکی از منابع طبیعی ویتامین D است که برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند.

اهمیت و فایده مصرف تخم مرغ برای ورزشکاران

ورزشکاران در هر رشته ورزشی به خاطر انجام فعالیت‌های بدنی نیاز به مصرف پروتئین بیشتری(جهت ساختن عضله و ترمیم بافت‌های آسیب دیده) دارند. تخم‌مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی کامل می‌تواند بهترین گزینه برای عضله سازی در ورزشکاران باشد. تخم‌مرغ به خاطر داشتن مقدار زیادی ویتامین B۲ در آزاد سازی انرژی از مواد غذایی و در نهایت بهبود سطح انرژی ورزشکاران موثر است. مصرف تخم‌مرغ در ورزشکاران علاوه بر کمک به عضله سازی و بازسازی بافت‌های آسیب، سفیده تخم‌مرغ به سبب داشتن pH حدود ۹ (وضعیت قلیایی)، به حفظ تعادل pH بدن کمک می‌کند و سبب کاهش اسیدیته خون و عضله می شود.

بهترین شکل مصرف تخم‌مرغ، شکل آب پز است. چرا که در شکل آب‌پز میزان جزب و هضم آن افزیش می یابد و کالری اضافی بابت مصرف به صورت نیمرو یا املت دریافت نمی شود. ورزشکارانی که به دنبال کاهش وزن هستند می توانند با مصرف پروتئین بویژه پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ سریعتر به هدف خود برسند. یک تخم مرغ بزرگ حدود ۸۵ کالری و ۶ گرم پروتئین دارد. ورزشکاران بهتر است حدود ۱ تا ۲ ساعت قبل از شروع تمرینات و همچنین بلافاصه پس از اتمام تمرینات ورزشی می‌توانند تخم مرغ مصرف کنند. این طریقه زمان مصرف تخم‌مرغ می‌تواند به جلوگیری از تحلیل عضلات و آسیب به بافت‌های بدن کمک کند.

میزان مصرف تخم‌مرغ تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، سابقه خانوادگی، نحوه تهیه تخم‌مرغ، رژیم غذایی کلی و میزان کلسترل دریافتی از راه مواد غذایی قرار دارد. ورزشکاران و افرادی که هیچ گونه بیماری ندارند می توانند هر روز ۱ تا ۲ عدد تخم مرغ مصرف کنند. اما بهتر است ۴ روز در هفته مصرف شود. افرادی که دارای بیماری‌های قلبی عروقی، کلیوی و … می توانند سه روز غیر متوالی در هفته تخم‌مرغ مصرف کنند.

بازگشت به صفحه علم ورزش یاریزان | اهمیت مصرف تخم مرغ برای افراد ورزشکار و غیر ورزشکار

دکتر رحمت اله خان محمدی | مسئول کمیته تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان

Yarizan telegram Channel آدرس کانال تلگرام پایگاه خبری ورزشی یاریزان

Yarizan page Instagram آدرس پیج اینستاگرام پایگاه خبری ورزشی یاریزان

 

امروزه مصرف تخم‌مرغ به عنوان یکی از بهترین و کم هزینه‌ترین مواد غذایی برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود و از اهمیت بالایی برخوردار است. تخم‌ مرغ منبع خوبی جهت دریافت اسیدهای آمینه ‌ضروری، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن است. پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ با کیفیت‌ترین نوع پروتئین می‌باشد که به عنوان پروتئین استاندارد هم شناخته شده است. زرده تخم‌مرغ نیز حاوی پروتئین است و مصرف آن کلسترول خوب (HDL) را افزایش و میزان کلسترول بد(LDL) را کاهش می‌دهد و از این طریق به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی کمک می کند. همچنین زرده تخم‌مرغ حاوی یک ماده مغذی به نام کولین است که یکی از اجزا غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین(میانجی عصبی) به کار می‌رود. تخم مرغ به واسطه قدرت سیرکنندگی، به کاهش چربی و وزن بدن کمک می‌کند. دو آنتی‌اکسیدان موجود در تخم‌مرغ به نام‌های لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشم‌ها دارند. مشخص شده است که پروتئین تخم‌مرغ می تواند به افزایش قد در کودکان کمک کند و از بیماری کواشیورکور محافظت می کند. پروتئین تخم مرغ برای سلامت عضلات اسکلتی و محافظت در برابر سارکوپنی (از دست رفتن و زوال توده ماهیچه) مهم است. تخم‌مرغ به سبب تامین ۲۲درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم در بهبود سیستم ایمنی موثر است و هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. تخم‌مرغ حاوی ویتامین های گروه ب(B۲, B۵, B۱۲,) می باشد. گروه ویتامین‌های ب به سلامت پوست، مو، چشم‌ها و کبد کمک می کنند. تخم مرغ یکی از منابع طبیعی ویتامین D است که برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند. اهمیت و فایده مصرف تخم مرغ برای ورزشکاران ورزشکاران در هر رشته ورزشی به خاطر انجام فعالیت‌های بدنی نیاز به مصرف پروتئین بیشتری(جهت ساختن عضله و ترمیم بافت‌های آسیب دیده) دارند. تخم‌مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی کامل می‌تواند بهترین گزینه برای عضله سازی در ورزشکاران باشد. تخم‌مرغ به خاطر داشتن مقدار زیادی ویتامین B۲ در آزاد سازی انرژی از مواد غذایی و در نهایت بهبود سطح انرژی ورزشکاران موثر است. مصرف تخم‌مرغ در ورزشکاران علاوه بر کمک به عضله سازی و بازسازی بافت‌های آسیب، سفیده تخم‌مرغ به سبب داشتن pH حدود ۹ (وضعیت قلیایی)، به حفظ تعادل pH بدن کمک می‌کند و سبب کاهش اسیدیته خون و عضله می شود. بهترین شکل مصرف تخم‌مرغ، شکل آب پز است. چرا که در شکل آب‌پز میزان جزب و هضم آن افزیش می یابد و کالری اضافی بابت مصرف به صورت نیمرو یا املت دریافت نمی شود. ورزشکارانی که به دنبال کاهش وزن هستند می توانند با مصرف پروتئین بویژه پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ سریعتر به هدف خود برسند. یک تخم مرغ بزرگ حدود ۸۵ کالری و ۶ گرم پروتئین دارد. ورزشکاران بهتر است حدود ۱ تا ۲ ساعت قبل از شروع تمرینات و همچنین بلافاصه پس از اتمام تمرینات ورزشی می‌توانند تخم مرغ مصرف کنند. این طریقه زمان مصرف تخم‌مرغ می‌تواند به جلوگیری از تحلیل عضلات و آسیب به بافت‌های بدن کمک کند. میزان مصرف تخم‌مرغ تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، سابقه خانوادگی، نحوه تهیه تخم‌مرغ، رژیم غذایی کلی و میزان کلسترل دریافتی از راه مواد غذایی قرار دارد. ورزشکاران و افرادی که هیچ گونه بیماری ندارند می توانند هر روز ۱ تا ۲ عدد تخم مرغ مصرف کنند. اما بهتر است ۴ روز در هفته مصرف شود. افرادی که دارای بیماری‌های قلبی عروقی، کلیوی و ... می توانند سه روز غیر متوالی در هفته تخم‌مرغ مصرف کنند. بازگشت به صفحه علم ورزش یاریزان | اهمیت مصرف تخم مرغ برای افراد ورزشکار و غیر ورزشکار دکتر رحمت اله خان محمدی | مسئول کمیته تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان

امروزه مصرف تخم‌مرغ به عنوان یکی از بهترین و کم هزینه‌ترین مواد غذایی برای دریافت پروتئین مورد نیاز بدن محسوب می‌شود و از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

------------------------------------

تخم‌ مرغ منبع خوبی جهت دریافت اسیدهای آمینه ‌ضروری، آنتی‌اکسیدان‌ها و آهن است. پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ با کیفیت‌ترین نوع پروتئین می‌باشد که به عنوان پروتئین استاندارد هم شناخته شده است. زرده تخم‌مرغ نیز حاوی پروتئین است و مصرف آن کلسترول خوب (HDL) را افزایش و میزان کلسترول بد(LDL) را کاهش می‌دهد و از این طریق به کاهش خطر بیماری قلبی عروقی کمک می کند. همچنین زرده تخم‌مرغ حاوی یک ماده مغذی به نام کولین است که یکی از اجزا غشاهای سلولی است و برای سنتز استیل کولین(میانجی عصبی) به کار می‌رود. تخم مرغ به واسطه قدرت سیرکنندگی، به کاهش چربی و وزن بدن کمک می‌کند. دو آنتی‌اکسیدان موجود در تخم‌مرغ به نام‌های لوتئین و زاکسنتین اثرات محافظتی قوی روی چشم‌ها دارند.

مشخص شده است که پروتئین تخم‌مرغ می تواند به افزایش قد در کودکان کمک کند و از بیماری کواشیورکور محافظت می کند. پروتئین تخم مرغ برای سلامت عضلات اسکلتی و محافظت در برابر سارکوپنی (از دست رفتن و زوال توده ماهیچه) مهم است. تخم‌مرغ به سبب تامین ۲۲درصد از مقدار توصیه شده مصرف روزانه سلنیوم در بهبود سیستم ایمنی موثر است و هورمون‌های تیروئید را تنظیم می‌کند. تخم‌مرغ حاوی ویتامین های گروه ب(B۲, B۵, B۱۲,) می باشد. گروه ویتامین‌های ب به سلامت پوست، مو، چشم‌ها و کبد کمک می کنند. تخم مرغ یکی از منابع طبیعی ویتامین D است که برای جذب کلسیم ضروری است و از این طریق به تقویت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کند.

اهمیت و فایده مصرف تخم مرغ برای ورزشکاران

https://instagram.com/80_shopbrand?igshid=NzZlODBkYWE4Ng==

ورزشکاران در هر رشته ورزشی به خاطر انجام فعالیت‌های بدنی نیاز به مصرف پروتئین بیشتری(جهت ساختن عضله و ترمیم بافت‌های آسیب دیده) دارند. تخم‌مرغ به عنوان یک منبع پروتئینی کامل می‌تواند بهترین گزینه برای عضله سازی در ورزشکاران باشد. تخم‌مرغ به خاطر داشتن مقدار زیادی ویتامین B۲ در آزاد سازی انرژی از مواد غذایی و در نهایت بهبود سطح انرژی ورزشکاران موثر است. مصرف تخم‌مرغ در ورزشکاران علاوه بر کمک به عضله سازی و بازسازی بافت‌های آسیب، سفیده تخم‌مرغ به سبب داشتن pH حدود ۹ (وضعیت قلیایی)، به حفظ تعادل pH بدن کمک می‌کند و سبب کاهش اسیدیته خون و عضله می شود.

بهترین شکل مصرف تخم‌مرغ، شکل آب پز است. چرا که در شکل آب‌پز میزان جزب و هضم آن افزیش می یابد و کالری اضافی بابت مصرف به صورت نیمرو یا املت دریافت نمی شود. ورزشکارانی که به دنبال کاهش وزن هستند می توانند با مصرف پروتئین بویژه پروتئین موجود در سفیده تخم‌مرغ سریعتر به هدف خود برسند. یک تخم مرغ بزرگ حدود ۸۵ کالری و ۶ گرم پروتئین دارد. ورزشکاران بهتر است حدود ۱ تا ۲ ساعت قبل از شروع تمرینات و همچنین بلافاصه پس از اتمام تمرینات ورزشی می‌توانند تخم مرغ مصرف کنند. این طریقه زمان مصرف تخم‌مرغ می‌تواند به جلوگیری از تحلیل عضلات و آسیب به بافت‌های بدن کمک کند.

میزان مصرف تخم‌مرغ تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، سابقه خانوادگی، نحوه تهیه تخم‌مرغ، رژیم غذایی کلی و میزان کلسترل دریافتی از راه مواد غذایی قرار دارد. ورزشکاران و افرادی که هیچ گونه بیماری ندارند می توانند هر روز ۱ تا ۲ عدد تخم مرغ مصرف کنند. اما بهتر است ۴ روز در هفته مصرف شود. افرادی که دارای بیماری‌های قلبی عروقی، کلیوی و … می توانند سه روز غیر متوالی در هفته تخم‌مرغ مصرف کنند.

بازگشت به صفحه علم ورزش یاریزان | اهمیت مصرف تخم مرغ برای افراد ورزشکار و غیر ورزشکار

دکتر رحمت اله خان محمدی | مسئول کمیته تغذیه ورزشی هیات پزشکی ورزشی استان خوزستان


اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه


کد اعلام وصول الکترونیکی